Sajtómegjelenések | Linkek | Kapcsolat/Kiadó english | deutsch
Megrendelés
75 éve adták át a Szeretfalva-Déda vasútvonalat
Vörös József úr előadása a Dél-Erdélyt és Székelyföldet Észak- és Nyugat-Erdéllyel összekötő vasútvonal bravúros megépítéséről

A vasútvonal létrejöttét a második "Bécsi döntés" tette lehetővé/szükségessé. Az 1940. augusztus 30-n aláírt döntés értelmében Erdély északi része a Székelyfölddel együtt visszatért Magyarországhoz.

hidfotok,dunai-hid,ajandek konyv,jutalom album,fotoalbum

A 48 km hosszú normál nyomtávolságú vasútvonal építése rendkívül rossz természeti adottságok közepette zajlott. Ezt a vonalat a Magyar Királyi Államvasutak építette meg két év alatt, 1940 és 1942 között. Így sikerült biztosítani a Magyarországhoz visszacsatolt erdélyi területek összeköttetését az anyaországgal.

ajandek fotoalbum,jutalom konyv,dunai-hid,viadukt,

A kedvezőtlen terep- és talajadottságok, a földmunkák nagysága, a műtárgyak sokasága (különféle hidak, alagutak, vízelvezető készségek) hősies munkavégzést és rendkívül körültekintő és precíz munkaszervezést követeltek meg.

A 48 km nyílt pálya mellett hat új állomást, három megállóhelyet, 30 hidat, 4 viaduktot, két nagy alagutat, 21 alul- és felüljárót, 160 épületet, sok vasúti őrházat és víztornyot is meg kellett építeni.

jutalom konyv,fotoalbum,ajandek konyv,hid,dunai

Vörös József úr, a MÁV nyugalmazott főhidásza 2017. május 11-én, a Vasúttörténeti Parkban tartotta érdekfeszítő előadását.

E vasútvonal munkálatait bemutató korabeli album a következő linken nézhető meg: http://mek.oszk.hu/10900/10966/10966.pdf

A könyv kiadói ára MOST: 5250,- Ft! borito

A megrendelés folyamata:

1. A "megrendelem" gombra kattintva értelemszerűent töltse ki a mezőket.

2. Válassza ki a szállítás módját. Postai helyett Pick Pack Pontokon keresztük történik a szállítás. Ezért a megjegyzés rovatban kérjük adja meg az átvételi Pick Pack Pontot. http://www.pickpackpont.hu/

3. Ha személyesen, akkor időpontegyeztetés a következő telefonszámok egyikén: 1/353-4075, 30/9547-905, 30/242-2051.
  


Partnereink

Speciálterv Kft.

Vasúti hidak Magyarországon

Első Lánchíd Bt. 

Gyere velünk vizitúrázni

Yuki Stúdió