Sajtómegjelenések | Linkek | Kapcsolat/Kiadó english | deutsch
Megrendelés

Sajtómegjelenések

 

Web-videó

2012. 09. 20.
 

A www.komarom.hu/hir.php?hirid=2026 honlapon a 120 éves Komáromi Erzsébet Duna-híd ünnepi rendezvényeinek egyike, fotókiállításom megnyitója is látható a videón.

Televízió

2014. december 22. 

Az RTL híradója 5 perces összeállítást adott az Erzsébet híd jubileumáról. Ebben az anyagban az "50 ÉVES AZ ÚJ ERZSÉBET HÍD"  kiállítás kurátora Gyukics Péter is nyilatkozott.

2011. október 7. 

A Bulgár TV Ruszei Regionális Stúdiója a "Novini"-ben, a TV-híradóban tudósított a kiállítás-megnyitóról, és "A Duna hídjai" c.        (Мостовете на Дунав) könyvről is. A kiállítás helyszínének, az Арт Център RG21 - Art Centr RG21 Galéria vezetőjével Roszica Malcsjevával interjút is készítettek.   Megnézheti: www.facebook.com/video/video.php?v=2198172948847  -weblapon 

 2011. szeptember 2. 

Televízió Vidin (regionális televízió): Interjú Doncsev Toso igazgató úrral (Szófiai Magyar Intézet). 

A DUNA HÍDJAI - GYUKICS PÉTER fotókiállítása. Vidin – Nikola Petrov Művészeti Galéria - Kiállítás-megnyitó  

2011. február 22.
Az atv „Hazai Turizmus” című műsorában 45 perces összeállítást sugárzott a Csongrád megye hídjairól.
Műsorvezető Gyetván Csaba.
Riportalanyok / beszélők a műsor sorrendjében:

  • dr. Tóth Ernő hidászmérnök, hídtörténész
    Gyukics Péter fotográfus, fotóművész - a “Hidak mentén a Tiszán” c. könyvem képeivel. A fotózásról, a hidak fotózásáról, a Tisza csongrádi hídjairól beszéltem.
  • dr. Szűcs Judit igazgató, Tari László Múzeum, Csongrád
  • Szabados Tamás operatőr
  • Licsicsányi István ny. honvéd alezredes

A műsor linkje>


Rádióriportok

2016. március 11.

A Katolikus Rádió "Architektúra" című mosorában Molnár Zsuzsanna szerkesztő-riporterrel beszélgetett Gyukics Péter. A hídfotózás miértje, kezdetei, a magyar Felső-Tisza-vidék templomai, a Tisza-szabályozás adták az interjú témáját. Zenés betétek színesítik a hanganyagot. Linkje: http://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/391603

2016. február 12.

A Katolikus rádió "Akvarell" című műsorába 14 perces interjút készített Zanati Zsófia a FUGA Budapesti Építészeti Központban zajló hidakat bemutató előadás-sorozatról az ötletgazda előadóval, Gyukics Péterrel. Természetesen szóba kerültek a budapesti hidak is.    http://www.katolikusradio.hu/…/napi-radiomusor-es-hangarchi…

2016. FEBRUÁR 12. PÉNTEK  9:04 Akvarell

2014. december 1. 

A Klubrádió kulturális műsorában (2 ismétléssel) adott interjút a régi és új Erzsébet híd építéséről és az erről szóló "50 ÉVES AZ ÚJ ERZSÉBET HÍD" kiállításról. A kiállítás kurátora, Gyukics Péter válaszolt a riporter kérdéseire. Természetesen a többi budapesti híd is szóba került.

2014. november 24. 

A Lánchíd rádió kulturális műsorában, élő adásban az új Erzsébet híd  építéséről, a Műszaki és Közlekedési Múzeumban látható "50 éves az új Erzsébet híd" című kiállításról a kurátor, Gyukics Péter adott interjút.

2012. november 23-tól szerkesztés és adás után:

A bécsi "BuchWien 12" könyvfesztiválon két ifjú, csinos és kedves hölgy kérdezett. Előbb az egyik az ORF, az Osztrák Rádió Magyar Adásának munkatársa, majd a Kossuth Rádió "Határok nélkül" című műsor riportere kíváncsiskodott a hídfotózásról, a Duna-könyvről, mit gondolok a "Donau Lounge  - Duna térség" programról.   

Adás: A Tercza Réka által készített ORF-es riport az ö1campus internet-rádión december 4-n  (kedden) 19:05-kor Live módot választva a: http://oe1.orf.at/campus/ volt hallható.

A Kossuthon december 5-n hangott el az interjú. A riporter, a kedves  kérdező Veres Emese volt. 

2012. október 3.

7 perces riport hangzott el a Magyar Katolikus Rádió "Akvarell" c. kulturális műsorában velem. A fotózásról, a hidfotok-ról, azok sokféle jelentésének képi megfogalmazásáról kérdezettt Zanati Zsófia szerkesztő-riporter. A hídkönyvek, a hidakról szóló nem tankönyvek is szóba kerültek. Természetesen a Szlovák Intézetbeli kiállítást is érintette a beszélgetés. A műsor 49,53 időegységétől hallható a velem készült anyag. 7 perces. Linkje: :http://www.katolikusradio.hu/?m_id=4&m_op=viewmusor&id=293245&ado=1 

2012. május 14.

3 perces interjú hangzott el a Bartók Rádió Háló című műsorában. Bódi Mátyás "A Duna hídjai" c. könyv készítése közbeni élményekről, a hidak jellegzetességeiről és különbözőségeikről kérdezte Gyukics Pétert. A budapesti hidak, és a hidas könyv - mint külön ismeretterjesztő műfaj is a beszélgetés témái voltak. A felvétel az Országos Idegennyelvű Könyvtár "Átriumában" készült. Május 31-ig ott látható a "Hidak a Dunán" című fotókiállítás.

2011. szeptember 2.
HIDAK A DUNÁN - GYUKICS PÉTER fotókiállítása

Vidin – Nikola Petrov Művészeti Galéria, kiállítás-megnyitó 

A Bolgár Nemzeti Rádió, Vidini Regionális Rádió: Tudósítás a fotókiállítás megnyitójáról és interjú Doncsev Toso igazgató úrral(Szófiai Magyar Intézet) 

2011. július 7.
A július 6-i két szereplős beszélgetés 3 percesre rövidített változata a Bartók Rádió Háló c. műsorában velem és dr. Träger Herberttel. A riport „A Duna hídjai” című könyvről, a hidak fotózásáról, és az A38-as hajón Budapesten rendezett kiállításról, valamint a hídépítésről szólt. 
(Riporter: Bódi Mátyás)

2011. július 6.
7 perces két szereplős beszélgetés hangzott el a Bartók Rádió Társalgó c. műsorában velem és dr. Träger Herberttel. A riport „A Duna hídjai” című könyvről, a hidak fotózásáról, és az A38-as hajón Budapesten rendezett kiállításról, valamint a hídépítésről szólt. 
(Riporter: Bódi Mátyás)

2011. június 16.
8 perces beszélgetés hangzott el a Kossuth Rádió Kultúrkör c. műsorában. A riport „A Duna hídjai” című könyvről, a hídfotok készítéséről, és az A38-as hajón Budapesten rendezett kiállításról szólt. A ritka a hidas könyv, amely fotóalbum, és egyszerre hídtankönyv is. Ennek érdekes vetületei is szóba kerültek.
(Riporter: Gócza Anita)
meghallgatható>

2011. június 8.
6 perces interjú hangzott el az MR4-n, a Magyar Rádió Német nyelvű adásában. Az A38-as hajón, Budapesten beszélgetett németül Lukács Albin rádió-riporter dr. Komáromy Andreával, a Külügyminisztérium főosztályvezetőjével. A riport  témája a Közép-Európai Kulturális Platform keretében rendezett „Hidak a Dunán” c. kiállításom, és a térség együttműködése volt.

2011. április 21.
4 perces interjút adtam a Szentesi Rádiónak. A téma a híd, a fotóművészet, és a csongrádi hidak voltak.
(Riporter: Halupa Eszter).
Az anyag a Csongrádi Galériában a „Hidak a Tiszán” c. kiállításom ajánlójaként hangzott el tíz napon át a rádió vételkörzetében: Csongrádon, Szentesen. (Szentes Rádió 106,1 MHz - a szentesi önkormányzat rádiója - Szentes helyi rádiója.)
meghallgatható>

2011. április 3.
2 perces riport hangzott el a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában . A beszélgetés „A Duna hídjai” című könyvről, a hídfotok készítéséről , a híd könyvről / hidakat bemutató könyvről szólt. A riport Külügyminisztérium Eu-s ügyekért felelős államtitkársága szervezésében tartott kettős könyvbemutatón készült. 

2011. március 5.
4 perces interjút adtam a MR 6- MR Miskolci Stúdiójának (Tarnóczi Lászlónak). A riport a Nógrádi Mozaik c. szombati magazinműsorban hangzott el. Témája a fotóművészet és a híd, a „Duna hídjai” című kiállításom Klosterneuburgban. A felvétel az Ipoly elsőnek elkészülő új hídjának építésekor készült.
MEGHALLGATHATÓ>

2011. február 18.
6 perces interjút adtam a Klubrádió - Kultúrtipp c. műsorának. Témája: miért fotografálok hidakat, miért fontos a hidas könyv, a „Duna hídjai” című kiállításom Klosterneuburgban.
(Riporter: Balog József)

2010. december vége. 03
30 perces interjút adtam a Klubrádió - Budapest c. műsorának. A téma a fotóművészet kapcsolata a híddal, a fővárossal, a budapesti hidak és a város élete, a különbség a hídkönyv és híd fotóalbum között.
(Riporter: Törtey Takács Kriszta) 

2010. január 01., 03.
15 perces interjút adtam a Klubrádió - Go! Magazin c. műsorának. A téma a fotóművészet kapcsolata a híddal, a természettel, a műemlékekkel, a budapesti Duna-hidakkal.
(Riporter: Oláh Andrea)
meghallgatható>

 


Nyomtatott média

 Saját publikációk

2013. október

Miért ez a kedvencem? Hétszáz közül miért a Szabadság híd a legszebb nekem? 4 oldalas cikkem 8 fotómmal illusztrálva a számomra legszebb budapesti hídról a „MAGÉSZ Acélszerkezetek” című szakmai folyóiratban. 

2013. június

Tisztelgés a régi vásárosnaményi híd előtt - fájdalmas képek a végső vágásról” 4 oldalas cikkem 16 fotómmal illusztrálva a „MAGÉSZ Acélszerkezetek” című szakmai folyóiratban. 

2013. május
Erő és és esztétika - a hídfotós gondolatai két dunai vasbeton hídról” 1 oldalas írásom 4 fotómmal illusztrálva a „VASBETONÉPÍTÉS” című szakmai folyóiratban.

2013. április
Régi és új, egyszerű és meglepő” 2 oldalas cikkem 6 fotómmal  illusztrálva a „MAGÉSZ Acélszerkezetek” című szakmai folyóiratban.

Mások írták

2014. augusztus 30.: a Beton c. szakmai lap címoldalán Gyukics Péter fotóját hozta (Sigmaringen, városi Duna-híd). A főszerkesztő pedig interjút készített a Közlekedési Múzeumbeli "Duna-hidak" fotókiállítás megnyitója alkalmából a fotográfussal. Kiskovács Etelka a hídfotózásról, és fotóalbumairól kérdezte a fotúművészt (Hidak Magyarországon, Hidak mentén a Tiszán, A Duna-hídjai).  

2012. október 30. A kremsi (Ausztria) Duna Egyetem upgrade 3.12 magazinjában a 6. oldalon rövid könyvismertetőt hoz a "Donaubrücken"-ről. Majd a 8-9. oldalon átfutó A/3-ban hozza  a Linz, Nibelungbrücke, 1/4 oldalon a kremsi vasúti híd, a 23. oldalon 2 hasábban, állóban a bécsi Donaustadtbrücke. a 23-on nagy bélyegképben a tull-ni Rosenbrücke, a 27-en a bécsi Duna-csatorna (Donau-kanal) Schwedenbrücke-t egész oldalon  és még 4 képet közölt. (az egyetem neve németül: Donau-Universität Krems)

 Honlapjukon is elérhető a magazin: http://www.donau-uni.ac.at/de/aktuell/upgrade/id/18594/index.php

Olvasható másként is a web-en: http://issuu.com/upgrade-online/docs/upgrade_3_2012/8

2011. október 12. Az UTRO című ruszei lap 5. oldalán, az Interjú rovatban 3/4 oldalon közölt interjút Gyukics Péter fotóművésszel. Ebben a hídfotozásról, a Duna hidak fotózásáról, "A Duna hídjai" c. könyvről, további terveiről kérdezte a fotográfust Neli Piguljeva. A ruszei kiállítás-megnyitóról, és a korábbi tárlatokról is írt az újságíró. A szerző portréja az album angol nyelvű kiadása (Danube-bridges), és három híd Gyukics-fotójával illusztrálták a lapinterjút.       Olvasható ez magyarul? Igen, a "A fotós Gyukics Péter" menüben, lenn.

2011. október 10. Az UTRO című ruszei lap "A Duna hídjai" című könyvről, és  a ruszei kiállítás-megnyitóról hozott 1/3 oldalas, egy fotóval illusztrált tudósítást.

2011. október 06. A BRIJAG című ruszei lap a másnap megnyíló kiállításról "A Duna hídjai" című könyv fotózásáról, a hídkönyvek és hidas fotóalbumok  jelentőségéről közölt 1/3 oldalas, egy fotóval illusztrált tudósítást. (A kép a budapesti A38-as hajón készült az ottani megnyitón.)

2011. október 06. Az UTRO című ruszei lap "A Duna hídjai" című könyvről, tartalmáról írt. Hírt adott a ruszei kiállítás-megnyitó helyéről és időpontjáról (Арт Център RG21,Русе. 2011. október 7. - Art Centr RG21)

2011. szeptember
Fotóművészet című folyóirat 2011. 3. számában, a „Könyvespolc” rovatban, a 110. oldalon féloldalas méltató elemzést közöl „A Duna hídjai - a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig” c. könyvről és hídfotózásomról.  Írta: Tímár Péter (főszerkesztő).  Hol lehet elolvasni?  Még ma, vasárnap "A fotós: Gyukics Péter" menüben.  

2011. július 16. (szombat)
A Magyar Nemzet hétvégi Magazinjának közepén megjelent egy másfél oldalas anyag “Kicsik és nagyok” címmel. Három fotómmal „A Duna hídjai - a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig” című könyvünkről, rólam és hídfotózásomról szól.   Hol olvasható a cikk? A Blog menüben, a 2011 jul rovatban "Kicsik és nagyok - Az összes Duna-híd egy könyvben" címmel.

2011. május
Az OCTOGON építészeti és design folyóirat 2011. 2-3. számában, a 75. oldalon negyed oldalas méltatást közöl „A Duna hídjai - a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig” c. könyv jelentőségéről, rólam és hídfotózásomról. „AMI ÖSSZEKÖT” címmel, a „Szeretem Budapestet” rovatban.
Írta: Bojár Iván András (főszerkesztő).  Hol lehet elolvasni?  "A fotós: Gyukics Péter" menüben, KÖNYVISMERTETŐ címmel. (Az A38 hajón tartott kiállításom ismertetője után.)

2011. május
"Stahlbau" c. német szaklap 2011. 5. számában, 323. oldalánközöl könyvünkről féloldalas recenziót. A Karl Eugen Kurrer főszerkesztő írása szellemes stílusban, elismerő szavakkal szól "A Duna hídjai" c. könyvről, és szerzőiről. Néhány szó erejéig az európai gondolathoz is elkalauzol minket a cikkíró.  Hol lehet elolvasni?  "A fotós: Gyukics Péter" menüben, REZENSION címmel. (Az OCTOGON írás ismertetője után) 

2010. október

Interjú a bécsi székhelyű „icpdr - international Comission for the Protection of the Danube River” nyomtatott periodikájában, a „Danube Watch” 2/2010 számában „Crossing the Danube” címen 3 oldalas riportot közölt velem. Ebben hat Duna-hidat ábrázoló fotóm is szerepel.  Hol látható, olvasható a riport? Linkje:http://www.icpdr.org/icpdr-pages/dw1002_p_03.htm 

2008. május
„Számok, hidak, kiállítások” 2 oldalas cikkem 3 plakátommal és 2 fotóval illusztrálva a „MAGÉSZ Acélszerkezetek” - szakmai folyóiratban.

2007. december
Az OCTOGON építészeti és design folyóirat 2007. 6. számában, a 66. oldalon negyed oldalas ismertetőt közöl „Hidak mentén a Tiszán” c. könyv jelentőségéről, rólam és hídfotózásról. „Gyengénk és erősségünk” címmel, a „Könyv” rovatban. Írta: Balog János.

2007. december
Acélhidak fotografálása a Tiszán” 3 oldalas cikkem 6 fotómmal illusztrálva „MAGÉSZ Acélszerkezetek” - szakmai folyóiratban.

2000. december
Jelenben élő múlt” 9 felvétel az „Új magyar építőművészet” - kulturális folyóiratban (/interneten ugyanez 2001. májusától jelenleg is.linkje:www.epiteszforum.hu/node/284 - (megújított honlap, az elsőn annak megváltoztatásáig (2006. február) 17.860 megkeresést számláltak, azóta 1062-t.)

A könyv kiadói ára MOST: 5250,- Ft! borito

A megrendelés folyamata:

1. A "megrendelem" gombra kattintva értelemszerűent töltse ki a mezőket.

2. Válassza ki a szállítás módját. Postai helyett Pick Pack Pontokon keresztük történik a szállítás. Ezért a megjegyzés rovatban kérjük adja meg az átvételi Pick Pack Pontot. http://www.pickpackpont.hu/

3. Ha személyesen, akkor időpontegyeztetés a következő telefonszámok egyikén: 1/353-4075, 30/9547-905, 30/242-2051.
  


Partnereink

Speciálterv Kft.

Vasúti hidak Magyarországon

Első Lánchíd Bt. 

Gyere velünk vizitúrázni

Yuki Stúdió