Sajtómegjelenések | Linkek | Kapcsolat/Kiadó english | deutsch
Megrendelés
Látogatás az Új Komáromi-híd Látogatóközpontban
2019. február 23-n az épülő dunai hídnál

Épül Komáromnál az új Duna-híd! 2019. február 23-án szombaton az Új Komáromi-híd látogatóközpont-ban jártam. Az előadáson és utána is fotóztam, mutatom fényképeimet.

dunai-hid,meglepetés könyv,ajandek,fotoalbum,pályaválasztás,határhíd,photo  Gyukics Péter

Miért kell az új Duna-híd ide? Az 1982-ben, Feketeházy János tervezte vashíd a XXI. századi terhelésre nem alkalmas, keskenysége és mai teherforgalom számára elégtelen teherbírása miatt.

A híd fő tervezője Ing. Ladislav Nagy/ Nagy László szlovákiai magyar hídtervező mérnök. Az engedélyezési és a kiviteli terveket a Pont-TERV Zrt. és a DOPRAVOPROJEKT a.s. cégek készítették.

duna-hid,meglepetés könyv,ajandek,fotoalbum,pályaválasztás,határhíd,Gyukics Péter hídfotós 

Kilátás az Új Komáromi-híd látogatóközpont emeletéről. Az előtérben a magyar part, közelében az új híd part közeli pillérének előkészítő munkálatai. A túlsó, szlovákiai oldalnál az épülő pilon és a Clark Ádám úszódaru és a segédeszközök. Jobbra a két Komáromot összekötő vasúti acél Duna-híd.

duna hid,angol barátnak,angol kedvesnek,külföldi ismerösnek,angolul,üzleti ajandek,ötletes,ritka jo,férfias,bucsu ajandek,külföldinek,meglepetés,jutalom ajándék,premium

Duna-hid,meglepetés könyv,ajandek,fotoalbum,pályaválasztás,Adam Clark,Gyukics Péter hídfotós

A 252 m-es legnagyobb nyílás alatt az új híd elkészülte után is zavartalanul úszhatnak át majd a tolóhajók is. Jobbra a két Komáromot összekötő vasúti híd részlete. 

Duna-hid,meglepetés könyv,ajandek,fotoalbum,pályaválasztás,Adam Clark,Gyukics Péter hídfotós

Az épülő híd terv sziluettje az Új Komáromi-híd látogatóközpont ablakára ragasztva, mögötte balra a valóságban épülő új Duna-híd. Hídfotó: Gyukics Péter. 

dunai hid,meglepetés könyv,ajandek,fotoalbum,pályaválasztás,Adam Clark,Gyukics Péter hídfotós

Közelképem az  új Komáromi Duna-hídról.

 

uj duna hid,angol barátnak,angol kedvesnek,külföldi ismerösnek,angolul,üzleti ajandek,ötletes,ritka jo,férfias,fius,bucsu ajandek,külföldinek,meglepetés,jutalom ajándék,premium

 

Ritka látvány különleges élmény az új híd építését nézni.

 

 

Jól látható (balra) az épülő pilon, amely a pillértől számítva 98 m, az útpályától mérve 94,5 m magas lesz. Mellette jobbra már a hídpálya helyükre emelt részei láthatók, és a beemeléseket végző Clark Ádám úszódaru. Mindez a szlovákiai oldalon.

dunai hid,meglepetés könyv,ajandek,fotoalbum,pályaválasztás,Adam Clark,photo by Peter Gyukics

Még közelebbről az épülő új Komáromi közúti Duna-híd. Az új híd elkészülte után 602 m hosszú lesz, közvilágítással látják el, a pilon és a kábelek díszkivilágítást kapnak. 

dunai hid,meglepetés könyv,ajandek,fotoalbum,pályaválasztás,pillér,photo by Peter Gyukics

Az épülő új híd terv sziluettje az Új Komáromi-híd látogatóközpont ablakára ragasztva, mögötte a valóságban épülő új Duna-híd. Hídfotó: Gyukics Péter.

dunai hid,meglepetés könyv,ajandek,fotoalbum,Nagy László,pillér,photo by Peter Gyukics

Az előtérben a komáromi vasúti Duna-híd makettje. A valódi hidat 1908-09 között építették. Ez a híd is csonka sarló alakú volt, akárcsak az itteni (és az esztergomi) közúti Duna-híd. 1945-ben a visszavonuló német csapatok ezt a hidat is felrobbantották. Mostani alakját, szerkezetét az az 1953 és 1954 közötti építés során nyerte el.
A másik komáromi, az új közúti Duna-híd még épül, a tervek szerint 2019 végén készül el. 2 x 1 sávos közúti híd lesz, kerékpáros és gyalogos járdával.

makett hid,vasuti hid,meglepetés könyv,Nagy László,Ladislav Nagy,photo by Peter Gyukics

Új Komáromi közúti Duna-híd beemelésre váró hídpálya egységei két uszályon, a Dunán. Az úszó egységeket, eszközöket a Hídépítő Speciál biztosítja, a Clark Ádám úszódarut is. Hídfotó: Gyukics Péter.

 dunai-hid,meglepetés könyv,ajandek,fotoalbum,Nagy László,Ladislav Nagy,photo by Peter Gyukics

 Távlati fotón az épülő új híd a Komárom-Révkomárom/Komarno vasúti Duna-híd magyarországi hídfőjétől.

dunai-hid,meglepetés könyv,ajandek,pályaválasztás,Nagy László,Ladislav Nagy,photo by Peter Gyukics

Közelkép a két Komáromot összekötő vasúti hídról. Középen a hídpálya már helyükre emelt részei láthatók. Balra hátul a beemelésre váró hídpálya-egységek két uszályon, a Dunán.

dunai-hid,meglepetés könyv,ajandek,pályaválasztás,Nagy László,Ladislav Nagy,photo by Peter Gyukics

 

A révkomáromi / komarno-i parti pillér és hídfő. Figyelemre méltó a parti pillér könnyített, esztétikus kialakítása. Az acél útpálya már a helyére került.

 

 

 

 

 

A két könyv együtt csak 9450,- Ft! borito

A megrendelés folyamata:

1. A "megrendelem" gombra kattintva értelemszerűent töltse ki a mezőket.

2. Válassza ki a szállítás módját. Postai helyett Pick Pack Pontokon keresztük történik a szállítás. Ezért a megjegyzés rovatban kérjük adja meg az átvételi Pick Pack Pontot. http://www.pickpackpont.hu/

3. Ha személyesen, akkor időpontegyeztetés a következő telefonszámok egyikén: 1/353-4075, 30/242-2051.
  


Partnereink

Speciálterv Kft.

Első Lánchíd Bt. 

Gyere velünk vizitúrázni

Yuki Stúdió