Sajtómegjelenések | Linkek | Kapcsolat/Kiadó english | deutsch
Megrendelés
A forrás nélküli folyó hídjairól!
Meglepő, de a Dunáról van szó. A németországi Baden Württemberg tartománybeli Fekete-erdőben a sok forrás közül egyet sem hívnak Donaunak! A folyó két patak a Breg, és a Brigach összefolyásának helyétől, pillanatától viseli a Duna, Donau nevet. (Ez a névadó hely 678 m magasan lelhető, látható.)
Vannak, akik a Breg patak forrását -Furtwangen község mellett, 1078 m magasságban- tartják a valódi forrásnak mert a közelében lévő sok forrás közül ez van legtávolabb a deltától, 2888,7 km-re. Vízhozama ennek a legnagyobb, és vize sosem apad el.

Az a Donaueschingenben, a Fürstenberg hercegek parkjában lévő, forrásnak nevezett barokk díszes építmény (ún. forrásfoglalás) jó ötlet kerti mulatságok, és a vendéglátó család fényének emelésére. Azonban Donauquelle felirat ellenére ez sem valódi Donau/Duna forrás. Igaz, hogy egy földalatti csővezetéken e forrás vizét a közelben szaladó Brigach patakba vezetik, a beömlés helyét szép kis timpanonos építmény jelzi, ez mégsem igazi duna-víz.

Szerintem kár is vitatkozni! Hiszen azoknak is jó így, akik bakancsos turistaként a Furtwangen közeli forrást, és azoknak is akik buszos turistaként donaueschingeni Donauquelle-ét keresik fel! Egy forrást mindannyian látnak. Nem becsapás ez? Nem hiszen az élmény mindannyiuké! Valódi, egyértelműen megmutatható forrás híján maradjon meg mindét hely turisztikai vonzereje. A bakancsos-buszos látogatók aránya valószínűleg állandó, így a természet sem károsodik többet, és Donaueschingen turisztikai vonzereje sem csorbul.

A két könyv együtt csak 9450,- Ft! borito

A megrendelés folyamata:

1. A "megrendelem" gombra kattintva értelemszerűent töltse ki a mezőket.

2. Válassza ki a szállítás módját. Postai helyett Pick Pack Pontokon keresztük történik a szállítás. Ezért a megjegyzés rovatban kérjük adja meg az átvételi Pick Pack Pontot. http://www.pickpackpont.hu/

3. Ha személyesen, akkor időpontegyeztetés a következő telefonszámok egyikén: 1/353-4075, 30/242-2051.
  


Partnereink

Speciálterv Kft.

Első Lánchíd Bt. 

Gyere velünk vizitúrázni

Yuki Stúdió