Sajtómegjelenések | Linkek | Kapcsolat/Kiadó english | deutsch
Megrendelés
Sikeres megnyitó és előadás Pozsonyban
Teltházas, 46 fős részvétel - a szlovákiai hidász-szakma elismert képviselői tapsoltak - Szlovákia hídjainak

 

A Szlovák Közutas Hídosztály vezető, Samuel Jelínek nyitotta meg a szakmai közönség előtt a tárlatot. Jelínek úr a szlovák főhidász. 

Ő olvasta fel bemutatkozó írásomat is, amelyben a "Miért is fotózik Ön hidakat?" kérdésre is megadom a választ.     

A könyv 962 fotójából 30-t választottam ki erre a kiállításra. Köztük 3 Szlovákiát is érintőt:    

- egyik a pozsonyi, a Magyarországon 'kosárfülű'-ként emlegetett Apollo híd. Ott ezt a kifejezést nem használják, egyszerűen csak ívhídnak nevezik szép városi átkelőjüket.    - a második és harmadik a komáromi vasúti és közúti határhíd. A vasúti klasszikusa típusának. A közúti a Feketeházy által kialakított csonka sarló alakú hídtípus első dunai példánya. (A második az esztergomi 'Mária-Valéria' híd.)   

  Az esemény két előadással folytatódott. Először az én "Egyediség és esztétikum a Duna vasbeton hídjaiban" c. előadásom hangzott el szlovákul,  Samuel Jelínek felolvasásában.

Azért a vasbetonból készített hidakat választottam témául, mert ezeken a szerkezeteken tudom a legjobban bemutatni: mi az ami egy fotóművészt  a hidakban megragad, és amit egy hidászmérnök talán észre sem vesz

A 25 híd közül kettő részben kakukkfióka, mert az Apollo, és a mi Pentele hidunk is csak többé-kevésbé van vasbetonból. Mindkét átkelő kedves számomra. A tervezés és az építés során alkalmazott technológiai és esztétikai megoldások méltán emelik ezt a két művet is a legjelentősebb Duna-hidak közé. 

A második előadást Iván Baláž professzor a "Pozsonyi Duna-hidak története" címmel tartotta. A tartalmas és gazdagon illusztrált anyag nyomtatott megjelenésre kész, vár. Remélem meg is jelenik nemsokára.

Az előadásokat követő beszélgetésekben a bécsi, a pozsonyi és a budapesti hidak egyaránt szóbakerültek.

A két könyv együtt csak 9450,- Ft! borito

A megrendelés folyamata:

1. A "megrendelem" gombra kattintva értelemszerűent töltse ki a mezőket.

2. Válassza ki a szállítás módját. Postai helyett Pick Pack Pontokon keresztük történik a szállítás. Ezért a megjegyzés rovatban kérjük adja meg az átvételi Pick Pack Pontot. http://www.pickpackpont.hu/

3. Ha személyesen, akkor időpontegyeztetés a következő telefonszámok egyikén: 1/353-4075, 30/242-2051.
  


Partnereink

Speciálterv Kft.

Első Lánchíd Bt. 

Gyere velünk vizitúrázni

Yuki Stúdió